Folksam's logotyp

Folksam hundförsäkring

Optimal trygghet

Jämför hundförsäkring

Folksam hundförsäkring står i frontlinjen för att erbjuda högkvalitativa hundförsäkringar på tre nivåer: Bas, Mellan och Stor. Dessa nivåer skiljer sig åt genom sina ersättningsnivåer och de situationer då veterinärvård ersätts.

Med en grundläggande Basförsäkring, som enligt Konsumenternas oberoende jämförelse endast fick 2,4 av 5 i betyg, rekommenderas det starkt att utforska Mellan eller Stor för en mer omfattande täckning. Folksam, som ägs av sina kunder, prioriterar trygghet över vinstmaximering, vilket borgar för relevanta och prisvärda försäkringsprodukter. Utforska den detaljerade recensionen nedan för att göra ett informerat val och ge din fyrbenta vän den optimala säkerheten den förtjänar.

Jämför hundförsäkring hos oss.

Hund av rasen Golden retriever med sin valp

Ägs av kunderna

Folksam, självpresenterade som företaget som "bryr sig om det du bryr dig om", är en av Sveriges främsta försäkringsrådgivare med över fyra miljoner kunder. Det unika med Folksam är dess ägarstruktur, där kunderna äger företaget, vilket möjliggör fokus på relevanta och prisvärda produkter snarare än vinstmaximering. En av deras betydande tjänster är hundförsäkringar, som vi kommer att utforska i denna artikel.

Försäkringsskydd

Folksam hundförsäkring erbjuder tre olika alternativ: Bas, Mellan och Stor. Dessa alternativ gör det möjligt för hundägare att anpassa försäkringen efter sina behov och budget. Basförsäkringen täcker grundläggande aspekter med upp till 30 000 kr i ersättning per år, medan Mellan och Stor alternativen ger ökad täckning med ersättningar upp till 60 000 kr och 120 000 kr per år, respektive.

Veterinärvård

Folksams hundförsäkringar inkluderar omfattande veterinärvård vid olycksfall och sjukdomar. Det är viktigt att notera att försäkringen kan tecknas från att hunden är 6 månader upp till 7 år. Karenstiden, vanligtvis 20 dagar efter tecknande, undviks om hunden är högst 12 veckor gammal eller byter från ett annat försäkringsbolag.

Självrisk

För att ytterligare anpassa försäkringen erbjuder Folksam olika självriskalternativ. Den rörliga självrisken är fast på 25%, medan den fasta självrisken varierar mellan 1 800 kr och 3 000 kr per år.

Tilläggsförsäkringar

Livförsäkring är ett tillägg som erbjuds och ger ersättning vid avlivning på grund av sjukdom eller olycksfall. Rabatter inkluderar upp till 30% nyteckningsrabatt för hundvalpar under ett år och mängdrabatter för tre hundar eller fler.

Hundförsäkring, pris och Rabatt

Prissättningen är tillgänglig via Folksams hemsida och tar hänsyn till faktorer som ras, kön och födelsedata. En intressant notering är att kunder med boende försäkrat hos Folksam får 10% rabatt på hundförsäkringen.

Folksam hundförsäkring - Slutsats

Folksam hundförsäkring erbjuder flexibilitet, omfattande täckning och olika självriskalternativ. Med möjligheten att anpassa försäkringen efter hundens individuella behov och ägarens budget, ger Folksam ett hållbart alternativ för hundägare som värdesätter omsorg och trygghet.

Läs mer hos FolksamJämför alla hundförsäkringar