Svedea's logotyp

Svedea hundförsäkring

Ett smidigt alternativ för hundägare

Se ditt pris hos Svedea

Svedea, en relativt ny aktör inom försäkringsbranschen, har satsat på att specialisera sig inom ett fåtal nischade områden.

Svedea hundförsäkring marknadsförs som "försäkringen för hundälskare," och syftar till att erbjuda omfattande skydd om din fyrbenta vän skulle bli sjuk eller skadad.

Jämför hundförsäkring hos oss.

Valp av rasen tysk schäfer

Vad ingår i försäkringen hos Svedea

Svedea har valt att göra det enkelt för hundägare genom att erbjuda endast ett försäkringsalternativ. Detta alternativ inkluderar täckande villkor med ett pris som varierar beroende på raspremiegrupp. I den här recensionen kommer vi att gå igenom vad som ingår i Svedea Hundförsäkring.

Enkelhet och tydlighet för hundägare

Svedea Hundförsäkring erbjuder enkelhet och tydlighet för hundägare. Med endast ett försäkringsalternativ behöver du inte oroa dig för att välja mellan olika täckningsnivåer. Detta gör det lättare att förstå exakt vad försäkringen täcker, från medicin till röntgen och andra vårdbehov. Ett fördelaktigt inslag är att Svedea inte sätter någon övre åldersgräns för att teckna en hundförsäkring. Hunden kan försäkras från så tidigt som 6 veckors ålder.

Slipp karenstid när du tecknar

Svedea har valt att inte ha någon karenstid i de flesta fall, vilket är fördelaktigt för hundägare. Det innebär att om din hund råkar ut för en olycka nära inpå att du tecknat försäkringen, kommer den fortfarande att gälla.Det finns dock två undantagsfall där karenstid tillämpas. Första gången hunden är försäkrad och är äldre än 4 månader gäller karens för dolt fel (12 månader) och degenerativa/nedbrytande rygg- och ledsjukdomar (6 månader).

Samma ersättningsbelopp oavsett ålder

Svedea erbjuder ett konsekvent ersättningsbelopp genom hela hundens liv, vilket skiljer dem från andra försäkringsbolag där beloppet kan minska med stigande ålder. Detta ger trygghet för hundägare, som vet att de får samma skydd oavsett hundens ålder.

Försäkring – Belopp – Vad som täcks

Svedea Hundförsäkring erbjuder tre olika ersättningsnivåer: 30 000 kr, 60 000 kr och 90 000 kr. Dessa belopp representerar den maximala ersättningen som kan erhållas varje försäkringsår. Försäkringen täcker veterinärvård, inklusive MR/CT-undersökningar och medicinkostnader. En intressant detalj är att Svedea inte specificerar ett belopp för MR/CT-undersökningar, vilket ger flexibilitet för hundägare. Rehabilitering ingår dock inte som en standard i försäkringen utan måste köpas som en separat tilläggsförsäkring. TABELL Svedea täcker dolda fel om hunden har varit försäkrad hos bolaget före 4 månaders ålder och sedan har varit fortsatt försäkrad utan avbrott. Hunden måste vara försäkringsbesiktigad utan anmärkning i Sverige mellan 7-12 veckors ålder utan anmärkning.

SJÄLVRISK – Vilken självrisk passar dig?

Svedea erbjuder flexibilitet när det kommer till självrisken. Hundägare kan välja mellan olika alternativ för såväl rörlig som fast självrisk. Den rörliga självrisken varierar mellan 15 % och 25 %, medan den fasta självrisken finns i tre alternativ: 2 000 kr, 2 900 kr eller 4 500 kr. Den fasta självrisken betalas endast en gång per självriskperiod om 130 dagar, vilket gör det bekvämt för hundägare som behöver uppsöka veterinären flera gånger inom perioden. Rörlig självrisk Fast självrisk 15 % eller 25 % 2 000 kr, 2 900 kr, 4 500 kr. Valet av självrisk bör övervägas noga, då en lägre självrisk kan öka försäkringspremien på längre sikt. Det är viktigt att välja den självrisk som passar din ekonomiska situation och dina förutsättningar.

Tilläggsförsäkringar

Svedea erbjuder flera tilläggsförsäkringar som kompletterar den vanliga försäkringen. Några av alternativen inkluderar

Rehabiliteringsförsäkring

Ersättning för rehabiliteringskostnader, inklusive simning, massage och vibrationsplatta, upp till 6 000 kr per år.

Livförsäkring

Ersättning vid avlivning av hunden på grund av sjukdom eller skada. Tillgänglig upp till 5 års ålder och med olika ersättningsnivåer beroende på hundens registrering och ålder.

Användbarhetsförsäkring

För hundar som arbetar eller tävlar, ersättning vid förlorad användbarhet, stöld eller försvinnande.Det är värt att notera att rehabilitering inte ingår som standard i försäkringen och måste köpas som en separat tilläggsförsäkring.

RABATT – Populär rabatt från Svedea

Svedea belönar hundägare med olika rabatter vid tecknande av en hundförsäkring. Den mest populära rabatten är den generösa juniorrabatten som erbjuds för valpar: 20 % juniorrabatt första året om hunden försäkras före 16 månaders ålder. Dessutom erbjuds andra rabatter såsom 30 % rabatt för uppfödare från första hunden och 10 % kastrationsrabatt vid normalkastration. För de med flera hundar ger Svedea möjlighet till samlingsrabatt: 3 hundar ger 10 % rabatt, 4–7 hundar ger 15 % rabatt, och 8 hundar eller fler ger 20 % rabatt. Uppfödare får dessutom 30 % rabatt från första hunden.

Omdöme – Sammanfattning av Svedea Hundförsäkring

Svedea Hundförsäkring erbjuder en enkel och tydlig lösning för hundägare som söker försäkring för sina fyrbenta vänner. Med ett enda försäkringsalternativ, klara villkor och olika rabattmöjligheter är Svedea ett konkurrenskraftigt alternativ inom hundförsäkringsbranschen. Hundägare som prioriterar klarhet, enkelhet och flexibilitet kan hitta det de söker hos Svedea.

Se ditt pris hos SvedeaJämför alla hundförsäkringar